100 Year Redux

A new 21st century house reminiscent of the structure built 100 years previous on the site. Though designed for another century, overgrown, and in poor shape, the clients were drawn to the timeless character of the house. That house was completely replaced, though the footprint and basic form were respected, maintaining its relationship to neighboring properties. To provide the necessary space for the growing family, a full basement contains a large laundry, kids' playroom, bath, and mechanical, utility, and storage spaces.


The entry floor contains the public spaces, master suite, and guest bedroom and bath. The kids' bedrooms and bath are upstairs. Laundry is sent by chute to the basement.


Outdoor spaces encircle the house. The front yard is the largest of the spaces, and landscaping was designed to eventually provide privacy for the corner lot. A stone terrace is formed by the u-shaped floor plan and is anchored by a large stone fireplace.


3,459 s.f. • San Anselmo CA

Down Arrow
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
100 Year Redux
  • Interior Design

    Josefa Buckingham Design

  • Landscape Architect

    Brad Eigsti, Imprints Landscape Architecture

  • General Contractor

    Hayes & Assoc. Construction